Kjøpe, leie eller lease kontormøbler?

Når kontoret skal møbleres kan du velge mellom å kjøpe eller lease møblementet. Det finnes gode grunner til å velge både kjøp og leie. Dersom du fremdeles er litt usikker på hva som vil fungere best for dere kan du lese litt mer om hvorfor leasing kan være et godt valg i denne artikkelen. Allerede bestemt deg for leasing? Vi forteller deg hvordan det gjøres her.

Velg hvor lenge du vil lease kontormøblene

Start med å finne ut hvor lenge du vil at leasingkontrakten skal vare. Det er vanlig å lease 3, 5 eller 7 år av gangen. De fleste velger en leasingperiode på 5 år når det kommer til møbelfinansiering. Når kontrakten nærmer seg slutten får man gjerne valget mellom å kjøpe møblene og avslutte leasingen, eller å lease lenger. Da tegnes en ny kontrakt. Hos Form/Funk tilbyr vi også offentlige kunder og private selskaper kontrakter opp mot 84 måneders finansiering.

Kom i gang og bli kredittvurdert

Før du kan inngå en leasingavtale må du først kredittvurderes. En kredittvurdering blir utført av leasingselskapet, da det er de som er risikotaker i leasing-situasjonen. Som regel er det en bank eller en finansinstitusjon som står for leasingen.

Etter at du har blitt kredittvurdert og godkjent vil prosessen fortsette som vanlig. Dette innebærer at du, i samarbeid med en møbelforhandler, velger ut møbelsortimentet du trenger. Deretter vil møbelforhandleren kunne bestille, levere og montere møblene.

Prosessen er enkelt forklart fordelt mellom tre parter. Deg, leasingselskapet og møbelforhandleren. Når møblene er på plass vil møbelselskapet fakturere leasingselskapet for arbeidet og produktene. Deretter vil du og leasingselskapet opprettholde kontakt frem til avtalen løper ut. Heretter vil fakturaer bli tilsendt deg etter avtale fra leasingselskapet. Som regel vil dette skje månedsvis, men det er også mulig å inngå egne avtaler for faktureringshyppighet.

Finn ut om en rammeavtale er rett for deg

Ulike bedrifter har ulike behov – også når det kommer til kontormøbler. At man kan velge forskjellige leasingavtaler er derfor helt perfekt. Har du for eksempel behov for flere leveranser over en lengre periode vil kanskje en finansieringsramme være en god løsning for deg.

En finansieringsramme er gyldig i 6-12 måneder, og gjør det enkelt å investere i tilleggsmøbler mens rammen fremdeles er gyldig. Det vil si at du kan lease flere møbler dersom behovet skulle endre seg underveis i avtalen, uten å måtte signere flere avtaler eller vente på å få godkjent kredittsjekker.

Benytt deg av fleksibiliteten leasingavtaler gir

Leasingavtaler skaper fleksibilitet. Alle vet at innkjøp av nye kontormøbler kan gå utover budsjetter. Ved leasing vil dette merkes i mindre grad, da store summer ikke må nedbetales umiddelbart, men kan omgjøres til mindre månedlige trekk. I tillegg er det også slik at møblene ikke eies av bedriften i leasingperioden, men av leasingselskapet. Du leier kun møblene fra selskapet som står for leasingen, og dette betyr også at eiendomsbegrensingene er fjernet, noe som fører til at du kan trekke fra på skatten.

En bedrift får også gjerne bedre likviditet dersom man velger å lease fremfor å kjøpe møbler. Dette fordi bedriften nå heller kan bruke budsjettet på lønnsomme prosjekter og arbeid fremfor møblement.

Du får også mulighet til å utvide leasingavtalen din dersom behovet på arbeidsplassen skulle endre seg innen tre måneder før oppstart av leasingavtalen. Dette gir litt ekstra ro i sjela for mange. Det vil da bli foretatt en vanlig kredittvurdering slik at man kan godkjenne økningen av møbler.

Hva skjer etter endt leasingperiode?

Når din leasingperiode er over vil bedriften ha tre valg. Dere kan enten levere tilbake møblene til leasingselskapet, kjøpe alle møblene – som oftest til en svært god pris, eller forlenge leasingperioden. Dette vil også vanligvis være til en redusert månedspris.

Mange velger å kjøpe møblene, spesielt dersom de er av god kvalitet. Slike møbler har lang levetid hvis man behandler de godt. Når en leasingavtale typisk sett kun er på fem år sier det seg selv at møblene har lang tid igjen før de eventuelt må byttes ut.

Ser du etter flotte møbler å lease eller kjøpe til kontoret? Form/Funk har et bredt sortiment med designmøbler som virkelig får arbeidsplassen til å skinne. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg gjerne videre med leasingen eller kjøpet.