NH Collection

Bankbygning ble omgjort til designhotell

Elegante toner og varme nyanser møter nordisk design i det nye femstjerners-hotellet NH Collection Copenhagen, som HOLMRIS B8 har vært med på realisere.

Som en eksklusiv oase ligger det nye designhotellet unikt plassert ved kanten av Københavns kanal, i det såkalte «Ørkenfortet» som tidligere huset Nordeas hovedkontor.

NH Collection Copenhagen er den spanske hotellkjeden NH Hotel Groups første hotell i Danmark, og målet har vært å skape en hjemlig atmosfære som forener lekre fasiliteter, inspirerende design og personlig service.

Fasaden har gjennomgått en omfattende renovering samtidig som den originale arkitekturen har blitt ivaretatt. Bankbokser og kontorlokaler innvendig er forvandlet til 394 lekre hotellrom og -suiter samt to restauranter, frokostsal, hotellbar, loungeområde og konferanseområder.

Særegen designstil
Det særpregede designuttrykket – blant annet med store vinduspartier, interiør i tre, lær og stein kombinert med myke tekstiler – går som en rød tråd gjennom hele hotellet, og forener lyse rom og rene linjer med varme farger og en lun atmosfære som får gjestene til å føle seg hjemme.

Til tross for en verdensomspennende pandemi, har HOLMRIS B8 i løpet av kun fire måneder levert og installert møbler til alle hotellets rom, suiter, restauranter, konferansefasiliteter, bar og fellesarealer. Arkitema Architechts og Henning Larsen Architects har stått bak ombyggingen, og designkonseptet er utviklet av det svenske arkitektfirmaet Krook & Tjäder.

NH Collection Copenhagen åpnet 1. september 2021.