Totalleverandør til Telias banebrytende hovedkontor

Bærekraftige, fremtidsrettede løsninger og økt fleksibilitet. Dette er stikkordene for Telias nye hovedkontor i Oslo, som på flere måter setter en ny standard for hvordan samfunnsansvar og miljøhensyn kan integreres på en moderne arbeidsplass. 

Målet for det 21 000 kvadratmeter store hovedkontoret, som ligger på Økern, var å samle Telias 1900 ansatte fra en rekke lokasjoner i Oslo-området under ett tak. 

Interiørkonseptet på det nye hovedkontoret er utviklet av det norske arkitektfirmaet IARK, mens HOLMRIS B8 har fungert som Telias eneste kontaktpunkt og gitt råd om og levert alle møbler og alt inventar. 

Som totalleverandør har HOLMRIS B8 

– vært Telias rådgiver og prosjektleder i arbeidet med å oppfylle telegigantens ambisiøse bærekraftsmål 

– gitt råd om og levert alle møbler, spesialmøbler og tepper 

– levert en lang rekke tjenester i forbindelse med flyttingen og innredningen 

Alt skulle brukes

Telia hadde definert en rekke bærekraftsmål i forbindelse med innredningen av det nye hovedkontoret. 

Et av målene var å unngå å kaste selskapets eksisterende møbler og inventar. I stedet skulle møblene enten gjenbrukes på det nye hovedkontoret, doneres bort eller videreselges. 

En del av jobben til HOLMRIS B8 har derfor vært å registrere Telias eksisterende kontormøbler og -utstyr. Målet her var å finne ut hvilke møbler som kunne gjenbrukes på det nye kontoret, hvilke som kunne oppsirkuleres og få en ny funksjon, hvilke som kvalifiserte for HOLMRIS B8s returløsning, og hvilke som skulle doneres til andre virksomheter. 

HOLMRIS B8 har for eksempel gjennomført et stort prosjekt der de Telia-ansattes gamle, lilla arbeidsklær ble samlet inn, granulert og forvandlet til nye bord- og hylleoverflater. 

Omtrent halvparten av alle møblene fra Telias gamle lokaler er tatt i bruk på det nye hovedkontoret. Dette var mulig takket være HOLMRIS B8s møbelpleietjeneste, hvor møblene er blitt restaurert og rengjort. 

I tillegg har HOLMRIS B8 gitt Telia råd rundt valg av nye produkter fra ulike møbelmerker, der det ble lagt vekt på bærekraft. 

Fleksibelt kontormiljø

I tillegg til å ville skape en bærekraftig arbeidsplass hadde Telia et ønske om å gi selskapets ansatte et fleksibelt kontormiljø. I stedet for faste plasser er bare rundt halvparten av plassen på det nye hovedkontoret satt av til tradisjonelle skrivebordsplasser. 

Resten av lokalene er innredet som ulike fleksible områder og møterom, hvor de ansatte blant annet har muligheten til å sitte avskjermet, holde videokonferanser eller ta en rask idédugnad. 

Til dette formålet har HOLMRIS B8 levert alt av spesialinventar, for eksempel loungemøbler, blomsterkasser, bord, benker, romavdelere, kantine- og AV-løsninger samt lyddemping i vegger og løse tepper på gulv. 

Ett kontaktpunkt

Å flytte inn i et nytt hovedkontor handler ikke bare om å finne de riktige møblene. Som totalleverandør har HOLMRIS B8 også utført en rekke andre oppgaver for å sikre at det nye hovedkontoret kunne stå helt klart til bruk fra dag én, blant annet 

  • koordinering og prosjektledelse i forbindelse med innflyttingen 
  • pakking og flytting av eksisterende møbler og inventar fra de gamle lokalene til det nye hovedkontoret 
  • levering og montering av nye møbler 
  • elektrisk arbeid og kabling, slik at alt fra heve- og senkebord til lamper fungerte fra første stund 

Telia flyttet inn i det nye hovedkontoret i desember 2020.