Den kongelige danske opera

Ny foajé i Den kongelige danske opera gir gjestene en varm og lys velkomst 

Organiske former, store lamper, myke tekstiler, lette gardiner og lyst treverk er noe av det som kjennetegner den nye foajeen i Den kongelige danske opera på Holmen i København. Her kan gjestene blant annet ta seg en drink mellom forestillingene eller nyte en bedre frokost i flotte omgivelser.  

Målet med oppgraderingen av det 20 år gamle operahusets publikumsarealer, venteområder og restaurant har vært å imøtekomme alt det moderne operapublikummet måtte ha av ønsker og behov. Parken, svømmeanlegget og det kulturelle senteret som bygges i nærheten av operaen, forventes å tiltrekke seg flere besøkende som i fremtiden også kan nyte godt av operaens restaurant og kafé på dagtid. Samtidig har det vært et ønske om å skape mer nedtonede og harmoniske omgivelser i publikumsområdene for å fremheve operaens særegne trekuppel ytterligere. 

Nytt interiør i fire etasjer

Designkonseptet er utviklet av Henning Larsen Architects, som i sin tid også tegnet selve operahuset, mens HOLMRIS B8 har gitt råd om og levert alt innen møbler og inventar. I innredningen er det lagt vekt på dansk design, hvor lys eik, trukne møbler, store tepper og lyse tekstiler utgjør en kontrast til det sicilianske steingulvet og er med på å forsterke rommets varme atmosfære. 

Den største endringen finner vi imidlertid i toppetasjen, hvor operaens restaurant har gjennomgått en totalrenovering. Her kan gjestene nyte maten og utsikten i mindre sittegrupper og sofakroker omgitt av florlette gardiner. Restaurantstolene i mattlakkert eik med sitteputer i skinn er produsert av det danske selskapet Mater, mens bordene er fra &Tradition. De U-formede sofaene samt vinreolene og serveringsdisken er spesiallaget av Sorø Møbler. 

– Å fornye innredningen i et ikonisk bygg som dette er ingen enkel oppgave, men sammen har vi virkelig lykkes med å skape et funksjonelt og harmonisk interiør som støtter arbeidet vi gjør for å tilby publikum en best mulig totalopplevelse. HOLMRIS B8 har som rådgiver og leverandør vært en garantist for både høy kvalitet og stilsikre løsninger, sier Henrik Sten Petersen, salgs- og planleggingssjef ved Det kongelige danske teater. 

Større kapasitet

I inngangspartiet har operaen fått to store nye barer, noe som har doblet serveringskapasiteten mellom forestillingene. På første balkong har den eksisterende baren blitt oppgradert, og etasjen har fått mindre loungeområder med myke møbler hvor gjestene kan nyte en drink eller en kopp kaffe. 

Det er også mulig å ta seg en drink i baren som går langs fasaden, der publikum kan følge med på livet i parken Amaliehaven utenfor de store vinduene. Lenestolene og sofaene i dette området er også fra &Tradition, mens skranken i velkomstområdet er spesialprodusert av Sorø Møbler. 

Høsten 2021 kunne operaen endelig ønske gjestene sine velkommen inn i de nye omgivelsene.