Arkitektskolen Aarhus

Spesialdesignede arbeidsstasjoner til NEW AARCH i Aarhus 

Nylig ble Danmarks aller første nyoppførte arkitektskolebygg erklært åpnet, midt i hjertet av Aarhus. Den nye arkitektskolen, som har fått navnet NEW AARCH, sørger for at skolens mange ulike lokasjoner nå er samlet under samme tak i sentrum av den pulserende nye bydelen Godsbanearealerne. Målet med den nye arkitektskolen har også vært å skape en eliteinstitusjon for arkitektonisk utvikling i Danmark. 

I det 13 000 kvadratmeter store bygget kombineres rå betong, fantastisk belysning og lyst treverk i en spennende konstruksjon bestående av en rekke mindre arbeidsstasjoner, møterom og sofaområder som kan brukes av den nye arkitektskolens mange ansatte og studenter. 

Spesialdesignet bord

Designstudioet Spant Studio står bak interiørkonseptet, mens HOLMRIS B8 har levert møblene til arkitektskolen. 

Kontorområdet i den nye arkitektskolen består i hovedsak av en rekke faste arbeidsplasser i ett stort rom, som igjen er delt opp i flere avskjermede arbeidsområder for å møte de ansattes ønske om mindre kontorer. Et element det er verdt å trekke frem, er heve- og senkebordet NEW AARCH Desk, som HOLMRIS B8 og Spant Studio har spesialdesignet for den nye arkitektskolen. 

– Ideen var å lage et bord som kan skjule ledninger, teknisk utstyr, søppeldunker og lignende på en elegant måte bak de solide sidegavlene. Vi hadde også et mål om å gjøre bordet vakrere jo høyere du hever det. Bordets treunderstell består av buet kryssfiner, som også går igjen andre steder i innredningen. Jo høyere du hever bordet, desto mer synlig blir det vakre treverket, sier arkitekt Troels Thorbjørnson fra Spant Studio Arkitekter. 

Han fortsetter: 

– Vi har hatt et veldig godt samarbeid med HOLMRIS B8 når det gjelder bordet. Vi kom med ideen til dem, og så har de tatt i bruk all kunnskapen sin om bordproduksjon og heve- og senketeknikk for å sette ideen ut i livet. 

Elegant kontorstol

For å inndele den store plassen i flere små arbeidsstasjoner har HOLMRIS B8 også vært med på å spesialbygge en rekke høye reoler som er plassert mellom heve- og senkebordene. Reolene består av 1100 resirkulerte furukasser fra den gamle arkitektskolen, som HOLMRIS B8s serviceteam har rengjort og satt sammen i nye kombinasjoner. 

For å sikre at de ansatte ved skolen sitter ergonomisk riktig, leverte HOLMRIS B8 600 av sine egne Ray@work-stoler, som er en mer raffinert og sofistikert versjon av den klassiske kontorstolen. HOLMRIS B8 har også levert en rekke Ant- og Series 7-stoler til den nye arkitektskolen. 

NEW AARCH åpnet sommeren 2021.