NEW AARCH

Spesialdesign på den nye arkitekthøgskolen i Danmark

I hjertet av Aarhus finner du Danmarks første og helt nye arkitekthøgskole, NEW AARCH. I den pulserende bydelen Godsbanearealer samler den nye arkitekthøgskolen alt under ett tak. Ved å åpne den nye arkitekthøgskolen tar Aarhus sikte på å bli en eliteinstitusjon for arkitekturutvikling. 

Den enorme bygningen på 13,000 kvadratmeter kombinerer rå betong, fantastisk lys og lyst treverk i en spennende konstruksjon som forvandler det store området til mindre arbeidssoner, møterom og salongområder for skolens ansatte og studenter. 

Spesialdesignet skrivebord 

Interiørdesignet ble utviklet av Spant Studio og HOLMRIS B8 leverte møblementet til skolen.

Det nye kontorområdet har en åpen planløsning med en rekke arbeidsstasjoner for å oppfylle de ansattes ønske om mindre kontorer. HOLMRIS B8 og Spant Studio samarbeidet om å designe det høydejusterbare NEW AARCH skrivebordet som er et spesialelement i kontorlandskapet. 

“Ideen var å skape et skrivebord som elegant skjuler ledninger, elektronikk, søppelbøtte og lignende bak de solide sidegavlene. Vi ville også utvikle et skrivebord som ser mer elegant ut jo høyere du stiller bordet.”

“Trebasen er laget av roterende kryssfiner, som også brukes flere steder i interiørkonseptet. Jo høyere du hever skrivebordet, desto mer vil du se av det vakre treverket,” forklarer Troels Thorbjørnsen, arkitekt hos Spant Studio. 

Thorbjørnsen fortsetter:

“Samarbeidet med HOLMRIS B8 om skrivebordet har vært fantastisk. Vi kom hovedsakelig opp med ideen. Det var HOLMRIS B8 som fant ut hvordan den høydejusterende elektronikken skulle fungere, og hvordan de skulle produsere skrivebordene samtidig som de implementerte idéene våre på en god måte.”

Gjenbruk av materialer

For å dele opp det store arealet i mindre arbeidssoner, skapte HOLMRIS B8 en serie med spesialdesignede hyller til å plassere mellom de justerbare skrivebordene. 

Hyllene er gjenbruk av 1,100 furukasser fra den gamle arkitekthøgskolen. HOLMRIS B8s eget serviceteam rengjorde og satte sammen materialene til disse høye hyllene, som fungerer godt som romdelere. 

Elegant kontorstol

For å matche NEW AARCH Desk valgte vi ut vår egen ergonomiske stol, Ray@work chair. En raffinert og sofistikert versjon av den klassiske skrivebordsstolen. 

Vi leverte også et antall stoler fra Ant og Series 7 til den nye arkitekthøgskolen. 

NEW AARCH åpnet dørene sommeren 2021.