Få klimatall på dine møbler

Hvor mye CO2e har produksjonen av ditt nye skrivebord sluppet ut?

Det kan du få konkrete tall på nå. Vi har nemlig, som en av de første i bransjen, begynt å måle våre egenproduserte møblers CO2e-utslipp. Og vi håper flere vil følge etter! For vi er først og fremst forhandlere av møbler – ikke produsenter. Vi er et ledd i en sterk kjede hvor alle skal gjøre CO2e-målinger, for at du som kunde kan få CO2e-tall på møblene du kjøper.

Vi bruker den danske virksomheten MÅLBARTs verktøy for å regne ut møblenes nøyaktige CO2e-utslipp.

Det første møbelet vi har tall på, er stolen VIPER. Den bærer miljømerket EU-Blomsten, er laget av 100 prosent resirkulert plast og skiller ut 27,6 kg CO2e. Til sammenligning skilles det ut like mye CO2e-om man kjører 128 km i en gjennomsnittlig bil, spiser 780 g rødt kjøtt eller drikker 81 store kopper kaffe latte.

CO2e-tall gjør valget lettere – og møblene sammenlignbare
Med data på møblenes CO2e-utslipp får du kunnskapen du trenger for å sammenligne møblene og velge dem som skiller ut minst CO2e. På den måten får du dessuten vite hvor mye du må kompensere, for eksempel ved treplanting, for at møbelinnkjøpet ditt ikke skal belaste klimaet.

Vil du vite mer om hvordan du kompenserer for utslipp av CO2e? Vi samarbeider med norske trefadder.no. Trefadder er Norges største aktør innenfor BIO-karbonfangst (BIO-CCS.) Trefadder har så langt plantet og sådd over 400.000 trær og vil over tid vil binde millioner av tonn CO2.