Prisbelønnet burgerbar

Michelinrestauranten Noma opplevde stor suksess med deres burger-pop-up i København under korona-nedstengningen våren og sommeren 2020. Det inspirerte initiativtagerne til å gjøre Noma-burgeren til et varig fenomen på den gastronomiske scenen, og de åpnet derfor burgerbaren POPL.

Navnet POPL kommer fra det latinske «populus», som betyr mennesker, og avspeiler restaurantens visjon om å være et nytt, folkelig sted med god energi og en enkel meny. Samtidig er navnet inspirert av poppeltreet, som er et symbol på restaurantens kjærlighet og respekt for naturen.

Tanken bak burgeren går igjen i innredningen
Design- og arkitektstudiet Spacon & X har utviklet interiør- og romdesignet til POPL, som følger Nomas tanke bak burgeren: enkelt, innbydende og med de beste ingrediensene.

Det rå og enkle uttrykket følges av en varm og vennlig atmosfære – med møbler og designelementer som både refererer til de uformelle japanske vertshusene kalt izakaya, den amerikanske dineren og den danske naturen.

Naturen har fått en fremtredende plass i restaurantens design og interiør. Fra taket henger det en plantebro bygget i tre som strekker seg gjennom det meste av restauranten, og som tilfører interiøret et botanisk og varmt element. De lilla akustikkpanelene på veggene og i taket inneholder tørkede kornblomster som avgir en deilig blomsterduft, og sammen med spesialproduserte møbler i ask, papirlamper og organiske former, skaper de naturlige elementene en kontrast til mursteinsveggene og betongsøylene ellers i lokalet.

Skreddersydde møbler som forener ulike designspråk
HOLMRIS B8 har levert og installert alle møbler (unntatt stoler og bord som E15 furniture har produsert), spesiallamper fra glassverk, rispapirlamper, veggbekledning i form av trepanel med burgeringrediens-mønster, barer, matstasjoner, take away, plantebroer, reoler, garderobe og baderomsmøbler. Alt er spesialprodusert i enkle former som forener japanske, amerikanske og skandinaviske designtradisjoner i et nytt og spennende POPL-språk.

Med bare seks uker til rådighet var det avgjørende med en stram styring av leveranser og prosjektplaner – noe som resulterte i en vellykket ferdigstillelse i tide.

POPL vant i januar 2021 Wallpapers pris for beste burgerbar.