Grend: Møblering i harmoni med naturen

Holmris Form/Funk er stolte over å ha bidratt som rådgiver og møbelleverandør for de 5 spektakulære Grend-hyttene som åpnet i Bø, sommeren 2023.

Interiørkonseptet på det nye hyttefeltet – rett ved Bø Sommarland og uberørt natur – er utviklet av arkitektfirmaet Snøhetta. Holmris Form/Funk har stått for rådgivning, prosjektledelse og leveranse av møbler og inventar.

– Samarbeidet med Holmris Form/Funk og hele prosessen har vært utrolig bra. Målet vårt var å lage en pakke som kunne standardiseres, slik at vi kunne oppfylle ambisjonene våre om å åpne flere Grender raskt og enkelt, sier Aziz Chaer – prosjektansvarlig i Grend.

Se deres nettsider her

Fleksible og tidløse møbler

Grend-hyttene er utviklet for å tilby en hytteopplevelse for hele familien, som kombinerer nærhet til naturen med moderne bekvemmeligheter. Alle hyttene er utstyrt med fullt kjøkken, oppholdsrom, to soverom og gang med bad. Grend ønsket å innrede plassen med multifunksjonelle møbler, som skulle være i stand til å tilpasse seg forskjellige behov og bruksområder.

I tråd med Grends visjon om høy standard og komfort, har vi i Holmris Form/Funk jobbet tett for å finne et utvalg kvalitetsmøbler som ikke bare oppfyller kravene til funksjonalitet, men som også har en estetisk og tidløs appell.

Satser på studenter og turister

På sommeren leier Grend ut til turister som ferierer i Telemark, mens resten av året er forbeholdt studenter. Målet er å være det mest bærekraftige alternativet til studentboliger i området.

– Ved å samarbeide med Holmris Form/Funk har vi fått en fleksibel plan for møbleringen, der for eksempel sengene kan slås opp og brukes som skrivebord. Det samme gjelder for løsningen som kombinerer oppholdsrommet og uteplassen. Her kan studentene la stolene stå ute en dag, og likevel bruke dem komfortabelt inne i oppholdsrommet en annen dag.

Bærekraftig utvikling

Grend er et prosjekt under utvikling, og vi kommer til å fortsette å jobbe sammen for å gjøre det så miljøvennlig og bærekraftig som mulig.

– Vi er svært fornøyde med oppfølgingen og den gode servicen. Det har vært viktig for oss å ha én part å forholde oss til, uavhengig av produsenten for de ulike møblene, spesielt i den hektiske etableringsfasen. I samarbeid med arkitektene våre i Snøhetta har Holmris Form/Funk også bidratt til å sette sammen en møbelpakke som passer til materialene og fargepaletten til Grend. Resultatet er dønn gjennomført, og vi ser virkelig frem til fortsettelsen sammen!

Alle bilder i denne artikkelen tilhører THT Foto