Danfoss Silkeborg

Moderne lokaler med bærekraft i fokus 

Levering av møbler. Flytteservice. Bærekraftig avhending. Restaurering av brukte kontormøbler. Donering av overflødige møbler. Planting av trær for å kompensere for CO2-utslippene fra møbelproduksjonen. Alle disse oppgavene ble håndtert av HOLMRIS B8 for Danfoss Salg Danmark da selskapet skulle flytte inn i nye lokaler. 

Bærekraft, funksjonalitet og estetikk kjennetegner Danfoss Salg Danmarks nye kontor i Silkeborg. Det nye hovedkontoret, med 186 arbeidsplasser for ansatte innen salg og administrasjon, er designet av arkitektstudioet RUM, mens HOLMRIS B8 har levert møbler og inventar. Her har målet vært å skape en helhet som tar utgangspunkt i dansk design av høy kvalitet og miljøvennlig gjenbruk av kontormøbler. 

Flytting og restaurering av kontormøbler

HOLMRIS B8 har også tatt seg av hele flytteprosessen. I forbindelse med flyttingen har HOLMRIS B8 Circular sørget for bærekraftig avhending av brukte møbler, mens 76 heve- og senkebord og 41 kontorstoler er restaurert og oppgradert slik at de fremstår som nye. De gjenbrukte kontormøblene holder samme kvalitet som nyinnkjøpte møbler og har fem års garanti. 

Alle arbeidsbord og -stoler samt oppbevaringsmøbler og møteromsbord kommer fra HOLMRIS B8 og er utviklet med utgangspunkt i Danfoss’ stilkonsept. Loungebord, plantekasser og en helt spesiell blå, hengende sofa er spesialprodusert i HOLMRIS B8s eget snekkerverksted. 

Puter, pyntegjenstander og unike plantekasser i flotte farger skaper liv og fungerer som kontraster til det lyse treverket og de hvite flatene. 

Kompenserer for utslippet

Med HOLMRIS B8 på laget har Danfoss bare trengt å forholde seg til én leverandør ved innkjøp av nye møbler, avhending av overflødige møbler og flytting av møblene Danfoss har valgt å gjenbruke i Silkeborg. 

Møblene Danfoss ikke lenger hadde bruk for, er donert gjennom HOLMRIS B8s donasjonsnettverk til syv ulike mottakere – blant annet en skole, en veldedig organisasjon og et ungdomssenter. 

I tillegg til å donere overflødige møbler og gjenbruke nesten 120 kontormøbler har selskapet også bidratt til plantingen av 930 trær gjennom HOLMRIS B8s plant-et-tre-konsept, noe som kompenserer for CO2-utslippene knyttet til produksjonen av de 186 kontorarbeidsplassene i de nye lokalene.