Orkla

Rom for innovasjon

I Oslo sentrum har Orkla, Nordens største merkevarebedrift, samlet selskapets over 1100 ansatte under ett tak. I forbindelse med byggingen av den toppmoderne bygningen på 16 etasjer, har det blitt lagt stor vekt på innovasjon og bærekraftige løsninger.

Når du kommer inn dørene, blir du møtt av Orklas resepsjon i tillegg til en frisør, en kaffebar, et bakeri, en pop-up-butikk som selger Orklas merkevarer, en restaurant og et innovasjonssenter.

På denne måten åpner Orkla dørene for publikum og møter gjestene og kundene sine i et inspirerende og dynamisk miljø som videreføres oppover i bygningens kontorfasiliteter i etasjene over.

Her har de norske interiørarkitektene IARK utviklet et helhetlig designkonsept basert på aktivitetsbasert arbeid (ABW). De har skapt et fleksibelt design med rom som både oppmuntrer til samarbeid og samtidig lar folk jobbe i fred og ro.

I tråd med prinsippet om aktivitetsbasert arbeid er de 1100 ansatte fordelt på 600 arbeidsplasser utstyrt med HOLMRIS B8s Q40-arbeidsbord og My Urban-oppbevaringsmøbler samt 14 lydisolerte rom fra Framery. På denne måten oppfordres de ansatte til å veksle mellom de ulike sonene på kontoret, avhengig av arbeidsoppgavene.

Personlighet gjennom sterk merkevarebygging
For å tydeliggjøre at Orkla er hjem til mange merkevarer, har produktene og deres visuelle identitet blitt brukt aktivt i innredningen – spesielt i møterommene, hvor hvert rom har sitt helt eget særpreg.

I det ene møterommet er HOLMRIS B8s Cabale-møtebord dekket med et tett lag av ostepop, og posen de kommer fra, er plassert i hjørnet i form av en stor sekkestol.

Et annet Cabale-bord har formen og utseendet til en Möllers Tran-flaske, og i et tredje rom er lysekronen laget av vinglass. Dette viser tydelig at det er Orklas merkevarer som er stjernespillerne i hverdagen.

Vi har levert og montert møbler til arbeidsområder, prosjektrom, møterom og lesesaler i alle etasjer, samtidig som vi har stått for terminering av elektriske kabler.

I tråd med den aktivitetsbaserede indretning skal de 1.100 medarbejdere deles om 600 arbejdspladser med HOLMRIS B8’s Q40 arbejdsborde og My Urban opbevaring samt 14 PODS fra Famery. Medarbejderne opfordres på den måde til at tage stilling til og skifte mellem kontorets forskellige zoner alt efter arbejdets karakter.

Personlighed gennem stærk branding
For at tydeliggøre at Orkla er ét samlet hjem for mange brands, er produkterne og deres visuelle identitet brugt aktivt i indretningen. Særligt i mødelokalerne hvor hvert rum har sin helt egen karakter.

I ét mødelokale er HOLMRIS B8’s Cabale mødebord dækket af et tæt lag ostepops, og posen, de kommer fra, ligger henkastet i hjørnet i form af en stor sækkestol.

Et andet Cabale-bord har form og udseende som Möllers Tran, og i et tredje rum er lysekronen lavet af vinglas. Et klart signal om, at Orklas brands er stjernespillerne i hverdagen.

Vi har leveret og installeret møbler til arbejdsområder, projektrum, møderum og læsesal på alle etager samt terminering af elkabler.