Hotel Villa Copenhagen

Moderne luksusopplevelser med et historisk sus

Velkommen til Hotel Villa Copenhagen – Københavns bærekraftige luksushotell. Dette hotellet er ikke bare et sted for gjester som vil unne seg det lille ekstra. Det er også et moderne møtested for både turister og lokalbefolkningen. Visjonen er å bringe mennesker sammen rundt opplevelser definert som «The Villa Experience: a homey feel of conscious luxury, contrast and happiness».

Fra historisk postkontor til moderne luksushotell
Hotellet holder til i hovedstadens gamle hovedpostkontor fra 1912.

Alle yttervegger er bevart, men innvendig er tidligere funksjoner som brevmottak, postkontor og administrasjon omgjort til 390 hotellrom, åtte suiter, tre restauranter, åtte barer, en overbygd lobby og et 25 meter langt basseng på hotellets takterrasse.

Tre arkitektfirmaer har bidratt i arbeidet med å ivareta byggets historiske arv og samtidig skape nyskapende løsninger som bidrar til en livlig og dynamisk atmosfære.

Universal Design Studio har designet hotellrom, heiser, lobbyer og ganger, mens Goddard Littlefair står bak utformingen av restauranter, brasserie og de ti konferanserommene. Det danske luksusmerket Shamballa Jewels har dekorert hotellets lobby og syv av de åtte suitene.

Med ulike tilnærminger, verdier og designfilosofier har de skapt interiør- og designkonsepter som bygger bro mellom hotellets kulturelle historie og hotellets visjon og nytenkning. Over hele hotellet kan gjestene fryde seg over en kombinasjon av flotte kontraster. Dette kommer for eksempel til uttrykk i møbler og materialer med et moderne, skandinavisk preg og historiske detaljer som originale stukkaturtak og veggpaneler

59 ulike møbelleverandører
HOLMRIS B8 har levert og montert alle hotellets løse møbler og alt løst inventar fra totalt 59 ulike leverandører – blant annet Frederica Furniture, &Tradition, Gubi, Hay, Menu, Pedrali, B&B, Labofa og Carl Hansen.

I møbelutvalget realiseres hotellets bærekraftige tenkning i form av kvalitetsmaterialer med lang levetid, og designklassikere fra både danske og utenlandske merker.

Etter et tett samarbeid mellom Nordic Choice, de tre arkitektfirmaene og HOLMRIS B8s Hospitality-avdeling, sto hotellet klart til åpning 1. juli 2020, til tross for både korona og andre uforutsette utfordringer som en oppussing av et 100 år gammelt bygg byr på.