Carlsberg

Totalløsning til Carlsbergs bærekraftige hovedkontor

Carlsberg kan nå ønske gjester og sine drøyt 600 ansatte velkommen til et helt nytt og moderne 15 500 kvadratmeter stort hovedkontor som ligger i området Carlsberg Byen i København.

Med solceller på taket, fasader kledd i resirkulert kobber, bambusgulv og grønne tak som leder regnvann ut i innsjøen i Carl Jacobsens hage, har bryggeriet fått et bærekraftig og attraktivt hovedkvarter som har en kombinasjon av danske, klassiske trekk og internasjonalt design.

Ølet inspirerte innredningen
De mange nyansene i Carlsbergs gylne dråper – fra den lyse pilsneren til den mørke stouten – utgjør kjernen i bygningens fargepalett og sørger både for en hjemmekoselig atmosfære og en rød tråd i innredningen. De rundt 500 H4-arbeidsbordene fra HOLMRIS B8 har for eksempel en farge som matcher de spesialbygde arkivsystemene og barbordene.

Videre er de skulpturelle, hvite lampene fra Giopato & Coombes over kantinens langbord referanser til ølets skum og bobler. På samme måte er bygningens mange kobberdetaljer inspirert av bryggeriets kobberkjeler.

Dansk kvalitet kombinert med et internasjonalt preg
Kombinasjonen av kobber, mørke trepaneler, stein og matte overflater på for eksempel de spesiallagde skapene fra HOLMRIS Customized, kontrasteres av varme tekstiler i stolen Armada Highback fra Moroso og loungestolen Rew fra Sancal.

Med stramme linjer og vakre møbler fra danske designmerker som Fritz Hansen og Icons understreker Carlsberg sitt danske opphav, mens møbler fra Italia og Spania bidrar til å skape et internasjonalt preg – dansk og internasjonalt, akkurat som Carlsberg selv.

Selve bygningen på fire etasjer er tegnet av CF Møller Architects, mens E-types har utviklet interiørdesignet og stått for arealplanleggingen. Interiørdesigner Josephine Malling har hatt ansvaret for interiørkonseptet og gjennomføringen av dette.

HOLMRIS B8 har levert og montert alt løst og fast inventar til blant annet arbeidsplasser, kantine, møterom, arbeidsrom, lounge og utearealer – inkludert spesiallagde møbler fra HOLMRIS Customized.