DFDS

Et nytt maritimt hovedkvarter for DFDS

Arkitektur med distinkte innslag av det maritime. En plassering ved Nordhavn i København. Design som oppmuntrer til innovasjon og samarbeid. Ingenting ble oversett i designet av shipping- og logistikkselskapet DFDS’ nye hovedkvarter, som skal huse 500 ansatte.

PLH Architects utformet arkitekturen i det nye hovedkvarteret, og Rita Architects var ansvarlige for interiørdesignet. HOLMRIS B8 leverte alt nytt møblement og sto for redesign av de eksisterende møblene.

Rom for samarbeid og kreativitet

Byggets utvendige arkitektur er inspirert av et cruiseskip. Innsiden er utformet for å inspirere de ansatte til å utvikle, innovere og samarbeide i et arbeidsmiljø som er både funksjonelt og estetisk flott. 

Som en del av dette finner man ulike samarbeidssoner i bygget. Her kan ansatte møtes ved lydabsorberende bord og stoler, de kan synke ned i myke salongmøbler, eller sette seg ved en krakkerad med utsikt mot Oslo-fergen. Ansatte kan også samle seg i små kjøkkenkroker i hver eneste etasje i bygget.

Alle ansatte jobber i åpent kontorlandskap inndelt i mindre rom-i-rom ved hjelp av spesielle hyller, som gir plass til både samarbeid og konsentrasjon. I tillegg finnes det flere større kreative rom som ansatte kan bruke til møter og kreative prosesser.

En blanding av gammelt og nytt

En moderne stil med innslag av hygge er gjennomgående i dekoren. Fargevalget består av den blå logoen til DFDS blandet med lyse jordfarger. Treverk og ull er faste materialinnslag.

I tillegg til å levere alt nytt møblement, leverte HOLMRIS B8 også en rekke tjenester innen resirkulering og redesign i det nye hovedkvarteret. Dette inkluderte å piffe opp og male om DFDS’ gamle kantinemøbler, slik at det skulle passe inn i det nye interiøret.

DFDS’ nye hovedkvarter i København åpnet i februar 2022.