Erhvervsakademi Aarhus

Moderne læringsmiljø med bærekraftige løsninger 

Med over 4900 heltidsstudenter og nesten like mange deltidsstudenter er Erhvervsakademi Aarhus en av Danmarks største handelshøyskoler. 

Utdanningsinstitusjonen har flere lokasjoner rundt omkring i regionen Viby J, og det seneste tilskuddet er det splitter nye bygget 7G på Sønderhøj. Her har HOLMRIS B8, med utgangspunkt i et interiørkonsept utviklet av ERIK Arkitekter, og i tett samarbeid med skolens facility-avdeling, skapt et spennende og grønt læringsmiljø for landbruks- og finansstudentene. 

– Vi har lagt stor vekt på at innredningen av byggene våre skal holde topp kvalitet og bidra til å skape fremragende læringsmiljøer. Og dette nye bygget er absolutt intet unntak. Med god støtte fra teamet hos HOLMRIS B8 har vi følt oss svært godt ivaretatt underveis i prosessen. De har håndtert alt innen bestillinger, logistikk, leveranser og mye mer. Det at vi har hatt en så tett og åpen dialog, har definitivt bidratt til at vi har oppnådd et så godt resultat, sier Rebekka Arentoft, facility-leder ved Erhvervskademiet. 

Flere innslag fra naturen

Et imponerende atrium utgjør byggets kjerne og skaper et åpent og lyst miljø på tvers av de fem etasjene. Den skulpturelle, hvite trappen med skarpe vinkler er plassert sentralt i bygget og forbinder de fem etasjene på elegant vis. 

I hver etasje finner du både undervisningsrom, kontorer og studierom, men alle etasjene er innredet forskjellig. Likevel er farger, materialvalg, møbler og kunst med på å skape en rød tråd i hele innredningen, med flere flotte innslag fra naturen. 

Modulære møbler gir økt fleksibilitet

Det modulære loungemøblet Tweet fra HOLMRIS B8 går igjen i alle gruppe- og loungeområder. De høye modulene sørger for avskjermede små rom hvor studentene kan sitte og konsentrere seg alene eller jobbe sammen med andre. De lave modulene brukes først og fremst i atriet, hvor de bidrar til å skape mer åpne miljøer – perfekte for en uformell prat eller en liten pause før undervisningen starter. 

I både studie- og fellesområder brukes scenekassen Stage, designet av Friis & Moltke for HOLMRIS B8, som praktiske benkemoduler for å gi ekstra sitteplasser til studentene. Sitteputer i ulike grønnyanser bidrar til å fremheve den naturlige stilen og gjør kassene gode å sitte på.

I alle etasjer utnyttes korridorene maksimalt med spesiallagde hulrom i veggene, som enten fungerer som ekstra sitteplasser eller som skrivebord.